Zomervakantie

25 jan Zomervakantie

Het is nog wat vroeg, maar het is eigenlijk nooit te vroeg om al na te denken over de zomervakantie. Eigenlijk moet je ook wel, want de mooiste locaties zijn meestal af vroeg volgeboekt. Ook wij hebben dit weekend weer zitten zoeken naar een nieuwe vakantiebestemming in ons favoriete vakantieland. In de drie weken dat we vrij zijn, willen we twee of drie verschillende locaties bezoeken deze zomervakantie.

Historie in Bretagne

We zijn al heel wat jaren diep Frankrijk ingereden. Streken als de Ardèche, de Provence en de Langedoc hebben we al vaak bezocht (en blijven ook een favoriete bestemming voor de zomervakantie). Maar dit jaar willen we het toch een keer anders gaan doen. Te beginnen gaan we dit jaar eens naar de Atlantische kust in plaats van de Middellandse Zee. En dan willen we een paar plekjes van Noord naar Zuid aandoen. Te beginnen in Bretagne.

Bretagne is het land van de menhirs en megalieten. Ook de grillige granietrotsen die de kustlijn zo kenmerken, maken Bretagne bijzonder. Het departement kent maar liefst 300 eilanden die in veel gevallen bezocht kunnen worden per boot. Ook een leuke streek voor de kinderen omdat ze de oeroude stenen uit de Asterix en Obelix-verhalen met eigen ogen kunnen bewonderen.

Actieve zomervakantie

Via de Vendée, we hebben voor een aantal dagen een schitterend huis in Les Sables d’Ollone aan de kust geboekt, willen we afzakken naar het zuiden. Onze eindbestemming is klein plaatsje net boven Biarritz aan de aan de Golf van Biskaje. Het paradijs op aarde voor surfers, maar dat geldt voor de gehele kustlijn van Bordeaux naar de Pyreneeën. Naast de natuur en cultuur willen we dit jaar ons vooral gaan richten op de watersporten. Een heerlijke actieve zomervakantie, zodat we in de avonduren kunnen genieten van de wijn en alle heerlijkheden van deze streek. Ook hier hebben we weer een huis gehuurd dicht bij het strand, maar niet te ver weg van de bewoonde wereld.

De streken zijn dus bekend en de locaties zijn vastgelegd, maar nu ben ik heel benieuwd wat voor tips jullie hebben voor mij zodat ik onze zomervakantie verder kan gaan invullen. De voorpret is natuurlijk al het halve werk….

 

Geen reactie's

Geef een reactie