Zakendoen in Frankrijk

18 jan Zakendoen in Frankrijk

Naast het doorbrengen van een vakantie in dit bijzondere land, heb ik inmiddels ook al een aantal keren zaken gedaan in Frankrijk. En over zakendoen in Frankrijk moet je toch een aantal dingen weten. Frankrijk heeft een van de grootste economieën van Europa en telt ook wereldwijd mee. Fransen zijn trots op hun land en onafhankelijkheid, maar  verbinden zich ook steeds vaker met Europa. De Franse markt staat dus steeds meer open voor zakelijke deals met internationale bedrijven, maar je moet je wel aan ‘hun regels’ houden.

Taal en cultuur

De Franse taal is een belangrijk onderdeel van de Franse cultuur. Ondanks dat de meeste Fransen, en zeker Franse jongeren, wel Engels begrijpen, is het voor het succes van uw zakelijk contact belangrijk dat u Frans spreekt. Zakendoen in Frankrijk is ervoor zorgen dat u de taal in de basis spreekt en begrijpt. Volg dus een taaltraining zakelijk Frans voordat je je op de Franse markt begeeft.

Weet waarover je praat

Fransen praten graag en zullen dan ook hele gesprekken voeren voordat het zakelijk deel aan bod komt. Ze praten graag over eten en de Franse keuken, maar daarnaast zijn kunst, filosofie, sport en de geschiedenis van Frankrijk belangrijke gespreksonderwerpen. Meepraten kan natuurlijk altijd, maar let op met het geven van je mening over een onderwerp. Fransen houden van onderbouwde standpunten en niet van persoonlijke meningen.

Zorgvuldige voorbereiding

Fransen nemen niet graag een risico. Ze bouwen hun zakelijke relaties zorgvuldig op. Zorg daarom voor goed onderbouwde plannen die allen in de Franse taal zijn. Bereidt eventuele vragen goed voor en zorg ervoor dat je deze uitgebreid kunt beantwoorden.

Zakendoen in Frankrijk; etiquette

De Franse zakelijke etiquette kent een aantal verschillen ten opzichte van de Nederlandse. Zo kun je iemand niet zonder zijn of haar toestemming informeel aanspreken. Gebruik daarom altijd het formele “vous” (u) totdat je zakelijke partner toestemming geeft “tu” te gebruiken. Wanneer je iemand voor het eerst ontmoet, spreek je hem/haar ook formeel aan met “Monsieur” of “Madame”.

Relatiegeschenken

Het geven van een relatiegeschenk is in Frankrijk, zeker bij de eerste ontmoeting, niet gebruikelijk. Wil je toch iets meebrengen, dan moet je cadeau van goede kwaliteit zijn en zeker niet voorzien van een bedrijfslogo! Wat de Fransen wel waarderen is dat je hen aan het einde van jaar bedankt voor de samenwerking en hen een succesvol nieuw jaar wensen.

Tijd

Zakendoen in Frankrijk gaat qua tijd echt anders. Wanneer je een afspraak met een (mogelijke) Franse zakenpartner hebt gemaakt, moet je niet gek opkijken wanneer hij/zij te laat komt. Dit wordt als normaal beschouwd en afhankelijk van met wie je een afspraak hebt, hoef je geen excuses te verwachten voor de vertragingen.

Er zijn dus genoeg kansen voor zakendoen in Frankrijk, maar zorg dat je de taal en cultuur goed begrijpt en hierop inspeelt. Heb je de taal nog niet goed onder de knie, volg dan een taalcursus Frans.  Heb jij nog tips voor mij over zakendoen in Frankrijk, dan hoor ik dat graag. Want hoe meer business ik in Frankrijk heb, hoe vaker ik ook even kan genieten van Frankrijk!!

Geen reactie's

Geef een reactie