Vive la France

26 okt Vive la France

Niet voor niets is Vive la France vakantieland nummer 1 voor vele Nederlanders. Wil je op vakantie naar het land van de kaas, wijn, baguette en croissants? Van strand, natuur, cultuur én de bourgondische keuken? Dan zit ben je op het juiste plek in Vive la France!

Op de achterbank

Van kleins af aan heb ik al vele vakanties doorgebracht in Frankrijk. Kan me nog goed herinneren dat we met een volgepakte auto en een koffer tussen mij en mijn broer in om ruzie te voorkomen altijd midden in de nacht vertrokken om de files voor te zijn. Toch hebben we met grote regelmaat op de ‘Route du soleil’ richting het zuiden uren in de file gestaan.

Hoewel de reis nooit mijn favoriete deel is geweest van de vakantie was het leed weer snel vergeten bij aankomst op de plek van bestemming. Met name de Franse kust was een geliefde vakantiebestemming. Van Noord naar Zuid hebben we heel wat plaatsen langs de Atlantische Oceaan bezocht. Toen wij ouder werden, en met wat minder ruzie op de achterbank een tijdlang konden uitzitten, zakten we steeds zuidelijker en werd het gebied rond de Middellandse zee een veel bezochte plek.

Goede herinneringen aan Vive la France

Vive la France, staat voor mij dus voor vele mooie herinneringen uit mijn kindertijd. Van mijn eerste vakantieliefde (Guiliom; alleen die naam al), het heerlijke eten, struinen door de zonnebloemvelden, en surfen in de woeste branding in de Golf van Biskaje. Inmiddels heb ik zelf een gezin gesticht en ben ik de halve wereld al afgereisd. Maar ik ben en blijf verknocht aan dit fantastische veelzijdige land. Vandaar ook deze site. Ik wil graag al mijn ervaringen en bijzondere plekjes met jullie delen en hoop dat ik van jullie weer tips ontvang en daardoor op plekken kom waar ik nog niet ben geweest.

Kortom; deel met mij jullie bijzondere plekjes en momenten in Vive la France!

Geen reactie's

Geef een reactie