Vakantie naar Corsica

06 jun Vakantie naar Corsica

Frankrijk staat al jarenlang als vakantieland op nummer 1, maar toch heeft het massatoerisme het eiland Corsica nog niet ontdekt. Dit terwijl een vakantie naar Corsica een aanrader is. De Corsicaanse kust stikt van de schilderachtige baaitjes, maar ook in het binnenland is het volop genieten van de prachtige natuur.

Corsica

Corsica ligt 180 km ten zuiden van het Franse vasteland met Nice, 80 km ten westen van Italië en maar 12 km van Sardinië. Het eiland is 8680 km² groot en is daarmee het grootste eiland van Frankrijk. De hoofdstad van Corsica is Ajaccio.

Corsica heeft ongeveer 300.000 inwoners, waarvan er 100.000 in de twee grootste steden wonen: in Ajaccio en in Bastia. Corsica is bijzonder bergachtig en daardoor dunbevolkt. De hoogste twee punten zijn de Monte Cinto (2706 m) en de Monte Rotondo (2622 m). Karakteristiek is de begroeiing met maquis: ruig, kruidachtig struikgewas. Het noordoosten van het eiland is een nationaal park. Het eiland herbergt veel zeldzame plantensoorten.

Toerisme

Het toerisme is voor Corsica een belangrijke bron van inkomsten. Toeristische trekpleisters op Corsica zijn het UNESCO erfgoed natuurreservaat Scandola en Calanches de Piana, de Genuese torens en bruggetjes, bergen als Col de Bavella en Monte Cinto, het oudheidkundig park Filitosa en de talloze stadjes met burchten en citadellen als Ajaccio, Bonifacio, Calvi en Corte. Verder zijn er wereldberoemde wandelingen te doen, zoals de GR20 en de Mare e Monti.

Er zijn 230 campings, van zeer eenvoudig tot heel luxueus met veel voorzieningen. De rest van de toeristische onderkomens bevindt zich in vakantieparken, appartementen en hotels.

Wat te doen op Corsica?

Tijdens een vakantie naar Corsica hoef je je niet te vervelen, je kunt ongelooflijk veel doen op Corsica. Je kunt zeilen, zwemmen, paardrijden, bergbeklimmen, skiën, snorkelen, diepzeeduiken, abseilen, canyoning, kayaking, etc. Maar wat je ook gaat doen, het is genieten van de schoonheid van het eiland. Nergens anders zie je zo veel tinten groen, machtige rotsformaties, klaterende beekjes en watervallen. Een wandeling door de maquis, de soms manshoge begroeiing, is adembenemend. Het geurt er in het voorjaar naar tijm, rozemarijn, munt. Wandelingen zijn wel vaak een ware klim- en klautertocht over hobbelige keien, gladgesleten rotsen en stapstenen tussen snelstromend water, dus pas je schoeisel hierop aan.

Vakantie naar Corsica als wintersportbestemming

Als je aan Corsica denkt, denk je niet meteen aan wintersport. Toch biedt dit eiland in de Middellandse Zee in de winter leuke mogelijkheden voor een vakantie naar Corsica. Het mooiste is nog dat je in één dag zowel in de zee kunt liggen als op de ski’s kunt staan.

Corsica staat voornamelijk bekend om de mooie stranden, maar het eiland bestaat voor 75 procent uit bergen. Naast een aantal goede off-piste mogelijkheden, bezit het eiland een aantal goede gebieden: Col de Vergio, Ghisoni en Val d’Ese. Ieder gebied heeft een aantal liften en je skiet hier tussen de 1400 en 1900 meter. Het seizoen loopt van december tot april en de meeste sneeuw valt later in het seizoen. Maart wordt dan ook vaak gezien als de beste maand. Doordat Corsica een eiland is, is het weer aan veel verandering onderhevig en zijn de omstandigheden van dag tot dag en jaar tot jaar verschillend.

Geen reactie's

Geef een reactie