Skivakantie in Frankrijk

04 jan Skivakantie in Frankrijk

Skivakantie in Frankrijk! Nog een paar weken werken en dan staat de voorjaarsvakantie voor de deur. Op naar de sneeuw… Frankrijk is de ideale bestemming voor een heerlijke wintervakantie. Zowel beginners als gevorderden kunnen zich uitleven in de meer dan 200 schitterende skigebieden. Het unieke landschap van de Franse Alpen, de brede pistes en sneeuwzekerheid trekken de liefhebbers van wintersport naar de skigebieden. De gebieden zijn ook zeker geschikt en aantrekkelijk voor snowboarders en langlaufers. Verder vind je in Frankrijk het grootste samenhangende skigebied ter wereld, het hoogste skioord en de snelste kabelbaan. Kortom alle ingrediënten voor een heerlijk skivakantie in Frankrijk!

Skivakantie in Frankrijk; sneeuwgarantie

Reizigers kunnen een onvergetelijke skivakantie in de wintersportgebieden Auvergne, Haute-Savoie, Zee-Alpen, Jura en de Isère beleven. De hooggelegen skigebieden in de Franse Alpen bieden perfecte sneeuwcondities. Sommige pisten zijn zelfs gedurende het hele jaar geopend. De prachtige skioorden bieden een afwisselend programma zowel op als naast de piste.

Frankrijk heeft een groot assortiment van overnachtingsmogelijkheden. Van heerlijke luxe hotels en appartementen tot kleine maar degelijke chalets. Hoe duur je vakantie wordt hangt sterk af van je locatiekeuze. Om die reden is een skivakantie in Frankrijk natuurlijk ook heel geschikt voor families.

Groot aantal gevarieerde skigebieden

Val Thorens is het hoogste skigebied van Europa en beschikt over in totaal 140 pistekilometer. Het maakt deel uit van Les Trois Vallees, het grootste skigebied van Frankrijk. Verder behoort het skigebied Mont Blanc tot een van de meest spectaculaire wintersportgebieden. Chamonix is het oudste alpine skiresort in het land. Chamonix is schilderachtig tussen verschillende bergen gelegen, waarvan de hoogste – de Mont-Blanc – 4810 meter hoog is. Als u wilt ontsnappen van de drukte van de stad zou u moeten kiezen voor een accommodatie in de rustigere resorts zoals Le Tour en Les Parz. Verder zijn de autovrije skigebieden Tignes, Le Cobier en La Norma heel populair. Professionals trainen op de legendarische 2,5 km lange afdaling in Val d’Isère, die 890 meter hoogte overwint, maar ook beginners vinden hier geschikte pistes.

Après-ski in Frankrijk

Hoewel Frankrijk minder bekend staat om zijn après-ski is dat hier ook prima te vinden. In verschillende restaurantjes, hutten, bars, pubs en discotheken kun je toch een leuk feestje bouwen. Maar après-skiën in Frankrijk kan ook iets rustiger: een filmpje kijken in de bioscoop, ontspannen in een spa, schaatsen of heerlijke avondwandeling. Mogelijkheden genoeg voor een geweldige Skivakantie in Frankrijk.

Wilt u iets dichter bij huis genieten van de sneeuw? Lees dan de blog over wintersport in Duitsland.

Geen reactie's

Geef een reactie