Saint-Tropez

25 apr Saint-Tropez

Saint-Tropez is een klein havenplaatsje aan de Côte d’Azur in Frankrijk. Hoewel de Côte d’Azur oorspronkelijk een vakantiebestemming is voor welgestelde mensen, bezoeken steeds meer mensen met een kleiner budget deze regio. Saint-Tropez is één van de populairste bestemmingen onder de toeristen. Vooral die met een extra zakcentje, want je betaalt er al snel de hoofdprijs! Toch is deze plek zeker de moeite waard voor een paar dagen vakantie. Ga in het voorjaar of de zomer, want in de winter zijn veel hotels en restaurants gesloten.

Haven Saint-Tropez

Gek op boten? In de zomer ligt de hele haven vol! Plof neer op één van de terrasjes. Ideaal om de hele dag mensen en boten te kijken. Meer zin om echt iets te doen? Ga dan wandelen door het prachtige oude stadje. En koekeloer in één van de vele boetiekjes. Of ga gewoon lekker naar het strand!

Stranden

Saint-Tropez heeft enkele kiezelstranden, maar voor een zandstrand moet je naar het dichtbij gelegen plaatsje Ramatuelle aan de Baie de Pampelonne. Houd er rekening mee dat u voor de toegang voor veel stranden moet betalen. Het strand Plage des Graniers, aan de voet van de citadel van Saint-Tropez, is gratis. Een leuk strand voor gezinnen met kinderen is het zandstrand La Bouillabaisse vlakbij het centrum van Saint-Tropez. Andere rustige stranden zijn Plage de la Moutte en Plage des Salins.

Wandelen

Vanuit Saint-Tropez kun je langs de kust wandelen en fietsen. Er zijn verschillende wandelroutes te krijgen bij het toeristenbureau in de haven. De kust tussen Saint-Tropez en de Canebiers is prachtig. U kunt grotendeels langs de zee lopen en ziet afwisselend rotsen en strandjes. Er is een pad van Saint-Tropez langs de kust tot aan het strand Tahiti Plage.

Cannes

In minder dan twee uur rijden, ben je in Cannes. Een mooie levendige kustplaats. Dure jachten, filmsterren, luxe auto’s en nachtclubs zijn niet te missen. Bepalend voor Cannes is de Boulevard de la Croisette, waar ook het jaarlijkse filmfestival is. Je kijkt je ogen uit van alle luxe! Wil je dit juist even ontvluchten? Pak dan de boot naar één van de eilanden voor Cannes. En ga zwemmen in een van de supermooie baaitjes!

Monaco

Monaco is ook ongeveer twee uur rijden. Het is een zelfstandige staat waar voldoende te zien en te beleven is. Hoogtepunten zijn het Paleis, deels geopend voor bezoekers, het Monte Carlo Casino en de jachthaven. Hier liggen de duurste jachten te pronken! Let op: als je hier op een terrasje gaat zitten voor een kleine versnapering betaal je de hoofdprijs.

Prijsverschillen

Veel mensen met een klein budget bezoeken de Côte d’Azur vooral in het laagseizoen omdat deze maanden betaalbaar zijn. In het hoogseizoen zullen mensen met een beperkt budget vooral op de campings aangewezen zijn, maar ook daar is het prima vertoeven.

Geen reactie's

Geef een reactie