Moulin Rouge

05 dec Moulin Rouge

Meer dan 120 jaar geleden opende de Moulin Rouge haar deuren. In 1830 werd hier de vermaarde Cancan opgevoerd. Deze dans was ontstaan uit de Quadrille en werd uitgevoerd door vrouwen. De Cancan stond vooral bekend om de splits die gedaan werden en het veelvuldig laten zien van de kanten onderkleding. Tegenwoordig bestaan de opvoeringen uit spectaculaire shows met vele tientallen entertainers.  Veel van de karakters uit de gelijknamige musical die Servus op 9 en 10 mei 2014 opvoert hebben echt geleefd en rondgelopen in de nachtclub die bekend stond om de luxe, extravagante uitstraling en seksualiteit van de shows.

Geschiedenis Moulin Rouge

De nachtclub dankt haar naam aan de rode molen die op het dak van het gebouw stond. Vanaf het begin was de Moulin Rouge bekend. In 1889 was het honderd jaar geleden dat de Franse Revolutie uitbrak. Met de Wereldtentoonstelling met de Eiffeltoren als constructief wonder, kregen de mensen weer hoop op meer welvaart. In deze sfeer werd op 6 oktober 1889 de Moulin Rouge opgericht door de twee directeuren Joseph Oller en Charles Zidler. Zij gaven de Moulin Rouge ook wel de naam “Le Premier Palais des femmes”, wat het eerste vrouwenpaleis betekend. Grote trekpleister van die Moulin Rouge was “Nina met de mooie dijen”. De nachtclub werd in korte tijd erg populair en zowel de allerrijksten, de bewoners van Montmartre als vele bekende kunstenaars zoals Henri de Toulouse-Lautrec behoorden tot de vaste bezoekers van Moulin Rouge.

Trekpleister

De verleidelijke hoogbenige danseressen met prachtige, gewaagde kleding werden het handelsmerk van de nachtclub. De mooiste meisjes ter wereld traden er op De meest gewaagde voorstellingen waren er te zien waaronder buikdanseressen. Een grote trekpleister was ook de “Jardin” met ” de Olifant”, ontworpen voor de Wereldtentoonstelling.

Eerste en Tweede Wereldoorlog

Wegens een grote brand was de Moulin Rouge tijdens de Eerste Wereldoorlog gesloten. De populaire danseres Mistinguett heropende in 1921 het theater. Zij zou nog vele jaren de personificatie blijven van de frivole sfeer van de Moulin Rouge.  In 1925 ontstond de “Revue Mistinguette en Ca C’est Paris”, met jongleurs, buiksprekers, wildwest scènes, vuurvreters, messenwerpers en andere circusattracties.

Ook tijdens de Tweede Wereldoorlog bleef de Moulin Rouge gesloten om na de bevrijding de shows weer door te laten gaan. Het theater heeft haar populariteit behouden en vele bekende artiesten zoals Edith Piaf, Josephine Baker, Frank Sinatra, Maurice Chevalier, Ray Charles en Ginger Rogers hebben hier op het podium gestaan.

Show bezoeken

Er komen nu nog steeds jaarlijks duizenden volwassen toeristen naar de Moulin Rouge om een show te bekijken. Meer dan 100 artiesten zijn gekleed in de meest extravagante kostuums die vaak uit veren en bergkristallen bestaan. Er is een revue- gedeelte, een circusachtig deel en steevast eindigt de voorstelling met de French Cancan. U kunt tijdens de shows genieten van een diner dat bereid is door een van de topchefs waarbij heerlijke wijnen en champagnes horen. De Moulin Rouge in Parijs is elke avond uitverkocht. Door vooraf tickets te boeken bent u zeker van de prijs en een zitplaats.

Ook interessant:

 

Geen reactie's

Geef een reactie