Les Issambres

01 mrt Les Issambres

Zo, ik ben klaar. De koffers zijn gepakt, de kattenoppas is geregeld en de taxi voor naar het vliegveld is besteld. Onze vliegtickets en de reserveringspapieren van ons vakantiehuis in Les Issambres zitten goed opgeborgen in mijn handtas. Morgen vertrekken we voor een welverdiende vakantie naar Zuid-Frankrijk. Twee weken lang helemaal weg van het drukke en gejaagde leven. We gaan vanavond vroeg naar bed en dan op weg naar de Côte d’Azur, op naar palmbomen, zon, zee en strand.

Heerlijke vakantiebestemming

De Côte d’Azur, in het Zuiden van Frankrijk aan de Middellandse zee, is een heerlijke vakantiebestemming. In deze regio vind je alles wat een fijne vakantie nodig heeft; een warm klimaat, mooie steden, stranden, lekker eten en een prachtige natuur. De komende twee weken zullen wij in dit prachtige gebied vertoeven. Wat een fantastisch vooruitzicht. Ik heb er al helemaal zin in. Vanaf Rotterdam Airport vliegen we naar het vliegveld van Nice. Je bent er zo, want het is vanuit Nederland maar anderhalf uur vliegen.

Les Issambres; voor ieder wat wils

Op het vliegveld huren we een auto en rijden dan naar onze eindbestemming, Les Issambres. Les Issambres is onderdeel van het plaatsje Roquebrune-sur-Argens en ligt aan de kust tussen de grotere en bekendere badplaatsen Fréjus en Sainte-Maxime in. Les Issambres beschikt over 8 kilometer strand en is een fijne plek om te kunnen zwemmen en te zonnebaden. In gedachten zie ik mezelf al helemaal liggen op een strandbed met een heerlijke, frisse cocktail erbij. In Les Issambres is er een grote keuze aan vakantiehuizen. Van groot tot klein, van eenvoudig tot heel luxe. Zo is er voor iedereen wel een passend vakantieverblijf te vinden. Wij hebben voor een lekker ruim vakantiehuis gekozen. Bij het huis zelf hebben we ook nog een eigen zwembad, dus we kunnen er lekker voor kiezen om thuis een duik te nemen.

Ontdekken van de regio

Les Issambres is een fijne uitvalsbasis om de rest van de omgeving te ontdekken. Zoals gezegd liggen de plaatsen Sainte-Maxime en Fréjus dichtbij, maar ook plaatsen als Saint-Raphaël, Saint-Tropez, Cannes en Nice zijn van hieruit gemakkelijk te bezoeken. En als je even geen zin hebt in strand en zee is het binnenland van de Provence ook dichtbij. Dit schijnt ook echt een prachtige omgeving te zijn met plaatsen als Aix-en-Provence of Grasse. Wij zijn van plan om in ieder geval de parfumstad Grasse en de parfumfabrieken daar te bezoeken. Ik kan niet wachten. Gelukkig is het morgen al zover. Les Issambres, we komen er aan!

 

Geen reactie's

Geef een reactie