Krijtrotsen van Étretat

18 jul Krijtrotsen van Étretat

Een hoogtepunt van uw bezoek aan Normadie zijn de krijtrotsen van Étretat. De westelijke klif, Falaise d’Aval, zou lijken op een enorme olifant die zijn slurf in het zeewater steekt. De 70 meter hoge krijtrots ernaast heet L’Aiguille oftewel “de naald”. Vanaf Falaise d’Aval heb je zicht op Le Chaudron waar zich een kerkje bevindt. Het lijkt wel of de bogen over het water hangen.

Wandelen

Zodra je de boulevard van het stadje oploopt zie je daar groepen met toeristen staan die de prachtige krijtrotsen op de foto aan het zetten zijn.

Langs de bewegwijzerde paden kunt u genieten van de fascinerende flora en fauna in de omgeving. En als je moeite neemt om via de kleine trapjes van beneden naar boven te klauteren dan wordt u beloond met een adembenemend uitzicht en de natuurlijke poorten in de rotsen.

Kajakken langs de krijtrotsen van Étretat

U kunt met een kajak naar de kliffen varen die de schilder Monet zo mooi heeft geschilderd. Vanaf het water zie je pas hoe hoog en stijl de rotsen zijn. De rotsen zijn zowel romantisch als dramatisch want per jaar springen ongeveer 12 mensen van de rotsen af om zelfmoord te plegen

Bezienswaardigheden

Étretat is een oud historisch dorpje dat ieder jaar door vele duizenden toeristen bezocht wordt. Met name de prachtige oude houten overdekte markt is een populaire bezienswaardigheid. In deze hallen zijn winkeltjes te vinden waar ze voornamelijk souvenirs en andere typisch Normandische producten  worden verkocht. En andere bekende bezienswaardigheid is het veertiende-eeuwse huis “Cirie Plantefor” dat in het begin van vorige eeuw in zijn geheel in de originele staat is herbouwd.

Naar Etretat reizen en de prachtige omgeving zien die door Monet zo vaak op het doek is vastgelegd, kost minder geld dan een schilderij van Monet!

Omgeving

In Normandië vindt u groene valleien, een ruige kustlijn en indrukwekkende bezienswaardigheden. Langs de kust vindt u de indrukwekkende invasiestranden die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog en landinwaarts vindt u groene bossen, historische steden met prachtige vakwerkhuizen en pittoreske badplaatsjes. Normandië is gemakkelijk te combineren van een culturele vakantie met een strandvakantie.

Geen reactie's

Geef een reactie