Kerstmarkten in Frankrijk

12 dec Kerstmarkten in Frankrijk

Veel mensen vinden December de fijnste maand van het jaar.  Sfeervolle kraampjes, gezellig verlichte straten, geurige winterse lekkernijen en vrolijke kerstliedjes. Bezoek eens een van de mooiste en sfeervolle kerstmarkten in Frankrijk, dichtbij de grens en toch zo anders. Weelderig versierde voetgangerszones en winkelcentra inspireren u bij het doen van uw kerstinkopen. Op de gezellige Franse kerstmarkten vindt u alles wat uw hartje begeert!  Vanaf eind november zijn de Fransen al begonnen met het versieren van winkels, huizen en straten. Je kerstinkopen in een Franse stad doen is dan ook een absolute aanrader. De hoogste tijd dus om samen te kerstshoppen en de mooiste kerstcadeautjes en decoraties in te slaan!

Kerstmarkten in Frankrijk: Parijs

Tijdens de kerstperiode is Parijs zeker een aanrader. Tickets voor de Thalys zijn snel via internet geboekt en een hotel vinden is ook al niet zo moeilijk. Het centrum van de stad, waaronder de Champs-Elysees, is een baken van licht waardoor de naam Parijs Lichtstad nog een extra dimensie krijgt. Je vindt hier diverse kerstmarkten waar je leukste kerstcadeautjes kunt kopen en je buik kunt vullen met lekkere hapjes en drankjes. Breng ook een bezoek aan de kerststal in de Notre Dame en bindt je schaatsen onder op de kunstijsbaan voor het Hotel de Ville. De warenhuizen Galeries La Fayette, Printemps en Le Bon Marché zijn een bezienswaardigheid op zich. Het zijn ware blikvangers die u beslist niet mag missen.
Voor de grootste kerstmarkt van Parijs moet je even het centrum van de stad uit. Bij La Défense, het zakencentrum van Parijs, aan de voet van de Grand Arche, vind je maar liefst 350 stalletjes. Hier kun je samen met de kerstman op zoek naar mooie kerstcadeaus. Het makkelijkst kom je er met de metrolijn 1. De kerstmarkt van Parijs is een gigantisch, romantisch feest. Wil je meer weten over de bezienswaardigheden in Parijs of juist wat niet te doen in Parijs of romantische plekjes om te dineren, lees dan onze blogs.

Kerstmarkten in Frankrijk: Lille

Deze bruisende locatie met zijn prachtige gevels zorgt voor een uniek decor tijdens de feestdagen. Het is de ideale bestemming voor kerstshoppers, want de stad beschikt maar liefst over 3900 winkels.  Vieux Lille heeft gezellige straatjes en pleinen vol chique winkels, trendy cafés en restaurants. Je vindt hier één van de meest indrukwekkende kerstmarkten. Tijdens de kerstmarkt verschijnt er op de Grote Markt een indrukwekkend reuzenrad. Een rad dat wel 50 meter hoog is en voor een geweldig uitzicht zorgt over Lille. Lille ligt op nog geen 175 km van de Nederlandse grens! Lees hier onze blog over bezienswaardigheden in Lille

Kerstmarkten in Frankrijk: Arras

Arras in Nord-Pas-de-Calais ligt op een steenworp afstand van Nederland. Ruim 60 kerstchalets staan op de Grand-Place opgesteld. Het plein ligt in een sfeervolle omgeving waar prachtige geveltjes het plein omringen. Er zijn mensen die deze kerstmarkt sfeervoller vinden dan de kerstmarkt in Lille!

Kerst in Disneyland

Zodra je binnenkomt ben je in de kerstsfeer. Mickey en zijn vriendjes staan je samen met andere figuurtjes al op te wachten om je de mooiste en vrolijkste kerst van je leven te geven. Kerst is geen Kerst zonder magie en fonkelende lichtjes! Geniet van het ontsteken van de lampjes in de Kerstboom tijdens de Christmas Tree Lighting Ceremony. Tip: Tijdens de kerst is extra veel entertainment, bereid je bezoek dus goed voor zodat je er niets van mist. Lees meer over Disneyland Parijs in onze blog.

Kerstmarkten in Frankrijk zijn divers en afwisselend en brengen plezier en vertier voor iedereen. Mocht je liever op een ander plekje in Frankrijk de kerstsfeer wil proeven, dan kun je het best even zoeken op een site met alle praktische informatie over kerstmarkten in Frankrijk.

Een keer een kerstmarkt in Engeland bezoeken? Lees onze blog met Kerstmarkten in Engeland
Of een kerstmarkt in Duitsland bezoeken? Lees dan onze blog met Kerstmarkten in Duitland
Uiteraard zijn er ook veel Nederlandse kerstmarkten die je kunt bezoeken

 

Geen reactie's

Geef een reactie