Honfleur

04 apr Honfleur

Ooit van Honfleur gehoord? Ik eerst niet, maar nu ben ik onderhand een wandelend reclamebord voor dit stadje! Vrienden van ons waren op vakantie geweest naar Frankrijk en kwamen terug met verhalen over Honfleur. Hierdoor raakte ik zo enthousiast, dat wij afgelopen jaar op weg naar onze vakantiebestemming in Zuid-Frankrijk dit idyllisch, oude stadje bezocht hebben.

Bereikbaarheid Honfleur

Het havenstadje Honfleur ligt aan de rivierbedding van de Seine tegen de stad La Havre en stamt nog uit de tijd van de Romeinen en Galliërs. Het was een belangrijke vissershaven tussen Engeland en de stad Rouen. Het stadje ademt nog steeds de sfeer van vroeger en het rijke verleden is goed in stand gehouden. Het is dan ook één van de meest bezochte steden in Frankrijk. Honfleur is gemakkelijk bereikbaar via de Pont de Normandië. Deze hoge hangbrug is de langste brug over de Seine en kan tegen windstoten van meer dan 400 km/u.

Wat te doen in Honfleur?

Door zijn pittoreske straatjes en zijn oude huizen is het in deze kleine havenstad goed vertoeven. Veel gebouwen in Honfleur zijn toegevoegd aan de lijst met het culture erfgoed in Frankrijk, waardoor in de zomermaanden veel toeristen het stadje bezoeken.

Honfleur is internationaal bekend vanwege verschillende redenen: de charme van zijn smalle geplaveide straatjes, de prachtige gevels van de oude woningen, maar ook de diversiteit van zijn monumenten en rijkdom van zijn historisch, cultureel en artistiek erfgoed. Honfleur wordt ook wel de stad van de kunstschilders genoemd. Honfleur heeft kunstenaars vooral tijdens het impressionisme geïnspireerd en die speciale atmosfeer vind je ook nu nog in het stadje terug.

In het gebied rond de oude haven liggen vele restaurantjes die allemaal hun eigen Normandische specialiteiten aanprijzen. Maar wat je absoluut moet gaan bekijken is de Sainthe-Catherine kerk. Deze prachtige kerk is de grootste houten kerk van Frankrijk. Gedurende de 15e eeuw werd de kerk met de scheepsbouwwerktuigen van en door de inwoners gebouwd.

In Honfleur heerst een unieke en warme sfeer en is een ideaal vertrekpunt voor meer uitstapjes.

Dus wilt u tijdens de komende zomervakantie een bijzondere stop maken op weg naar het zuiden, bezoek dit bijzondere pittoreske stadje aan de Seine.

Geen reactie's

Geef een reactie