Hoe werkt de tolbadge?

21 mrt Hoe werkt de tolbadge?

Sinds de zomer van 2015 bestaat de tolbadge. Maar hoe werkt de tolbadge? Met deze badge kun je elektronisch je tol betalen op het gehele Franse snelwegennetwerk en bij automatische tolpoorten (zoals voor het viaduct van Millau). Daarnaast kun je bij ongeveer 250 parkeerterreinen/garages met de tolbadge betalen. Betalen van tol verloopt hiermee sneller en eenvoudiger. De badge is geschikt voor voertuigen uit klasse 1 en 2: personenauto’s en campers met of zonder aanhanger, tot maximaal 3.500 kilogram en niet hoger dan drie meter.

Hoe werkt de tolbadge?

De tolbadge, die eruit ziet als een pasje, is persoonlijk en gekoppeld aan een bankrekeningnummer. De badge wordt aan de binnenkant van de voorruit van een voertuig geplaatst, achter de achteruitkijkspiegel. Vanaf dat moment kies je voortaan de rijstroken voor automatische tolheffing aangeduid met een oranje letter ‘t’. Er zijn in heel Frankrijk aparte rijstroken te gebruiken bij tolpoorten voor mensen met tolbadges. Rij in deze rijstrook rustig (max 30 km/h) en hou ongeveer 4 meter afstand van het voertuig voor je. Het pasje laat een pieptoon horen, het licht springt op groen: je kunt doorrijden! De badge is dan automatisch gescand en het verschuldigde bedrag wordt van de bankrekening afgeschreven.

Parkeren met de tolbadge

Wist je dat je met de tolbadge Frankrijk ook gebruik kunt maken van meer dan 250 Franse parkeerterreinen en garages? U kunt deze parkeerplaatsen en garages herkennen door het oranje bordje met de letter ‘t’. Met de tolbadge betaal je automatisch voor het gebruik van deze parkeerterreinen en garages.

Kosten tolbadge

Je moet wel wat overhebben voor het gebruik van de tolbadge. Want naast de geldende toltarieven betaal je eenmalig de aanschaf van de badge (rond de 11 euro) en een soort van abonnementsbedrag per maand (€ 2,50 per maand, alleen in de maanden dat de badge wordt gebruikt. De tolbadge is dan ook bedoeld voor mensen die regelmatig naar Frankrijk reizen, aangezien je een contract moet afsluiten. Als dus maar slechts eenmalig naar Frankrijk reist, is de tolbadge niet geschikt. Je kunt dan beter betalen met contant geld of creditcard.

Filmpje over hoe werkt de tolbadge

Heb jij nog tips om de reis naar onze vakantiebestemming in Frankrijk te versoepelen of weet jij nog meer over hoe werkt de tolbadge dan horen wij het graag van je?

Geen reactie's

Geef een reactie