Disneyland Parijs

02 mei Disneyland Parijs

In Disneyland Parijs komen voor veel kinderen (en soms ook volwassen) dromen uit. Hoewel ik geen groot Disney-fan ben, vindt ik wel dat je dit park een keer moet bezoeken. Disneyland Parijs ligt op ongeveer 30 kilometer van de Franse hoofdstad. Disneyland is het meest bezochte attractiepark in Europa. Het park telt negentien vierkante kilometer en bestaat uit diverse gedeeltes, zoals Disney Village, Disneyland Park en Disney Studios Park.

 

Disney Village

In de winkelstraat Disney Village vindt je diverse evenementen die het hele jaar door gratis te bezoeken zijn. Op loopafstand van Disney Village bevinden zich een zevental hotels met elk een eigen thema. In de Disney Village vind je een keur aan winkels, bioscopen en de grootste Disney dinnershow ter wereld. Voor elke portemonnee vind je hier wel een gelegenheid.

Disney Studios Park

In Walt Disney Studios Park Mouse staan films en cartoons centraal. Hier kun je een kijkje achter de schermen nemen hoe men Disney-films ontwikkelt en maakt. Je kunt hier een levensechte stuntshow bijwonen, een treinrit maken door een filmdecor waarbij het lijkt of je midden in een filmscene zit. Voor degenen die geen angst kennen is de Tower of Terror aan aanbeveling. Met de lift ga je naar boven en daarna zak je met een gigantische snelheid naar beneden. Je hebt eigenlijk niet de tijd om van het prachtige uitzicht over de parken te genieten! Ook hier zijn weer winkeltjes te vinden.

Disneyland Park

De wereldberoemde figuren uit de studio’s van Walt Disney vind je in het Disneyland Park. Hier kom je Goofy, Mickey  en Donald Duck tegen. Dit gedeelte is het drukst bezocht. Als je Disneypark binnenkomt, loop je vanzelf richting Main Street. Ook deze hoofdstraat heeft winkeltjes en restaurantjes. Hier vind je ook een super snoepswinkel en een bakkerij. Op vaste tijden komen hier de leukste Disneyfiguren langs. De praalwagens zijn kleurrijk uitgedost en ieder kind krijgt een knipoog of een handje. Rondom de feestdagen zijn de straten en lantaarns extra feestelijk en speels versierd.

Voor de kleintjes hebben we Fantasyaland en voor de groteren is er Discoveryland. Hier vinden je zoals Indiana Jones en de Temple of Peril en Space Mountain.

Spetterende afsluiting

Iedere avond wordt het park afgesloten met een imposante show, Disney Dreams. De spetterende show bevat een sprookje met waterfonteinen en vuurwerk. Ben er op tijd bij want Mainstreet wordt snel gevuld met toeschouwers die allemaal op het beste plekje voor het sprookjeskasteel willen staan.

Aanbiedingen Disneyland Parijs

Het wordt teveel om alle aanbiedingen op noemen. Ik geef u wel de raad om het internet goed uit te pluizen want de prijsverschillen zijn enorm en we willen allemaal op de kleintjes letten, toch?

Geen reactie's

Geef een reactie