Corsica

19 dec Corsica

Het eiland Corsica is ongeveer 8700 vierkante kilometer groot, waarmee het na Sicilië, Sardinië en Cyprus het grootste eiland in de Middellandse Zee is. Corsica is een bestemming die steeds meer ontdekt wordt. Nergens in de Middellandse Zee bevindt zich zo’n boeiend landschap als op dit eiland: zandstranden aan de oostkust, prachtige baaien en rotskusten aan de noord- en westzijde en een woest en groen binnenland met idyllische dorpjes. Lui en actief gaan hier hand in hand. In het Nationaal Park Scandola vindt u zeldzame plantensoorten. Dankzij de prachtige natuur met bijvoorbeeld lariksbossen en kastanjewouden op de berghellingen is dit eiland ook erg geliefd bij zowel wandelaars als bij gezinnen met kinderen.

Geschiedenis Corsica

De geschiedenis van Corsica gaat terug tot de steentijd (ca. 8000 v. Chr.) toen er de eerste nederzettingen ontstonden. Het eiland is vele keren onderdrukt door heersers van het vasteland en zijn er even zoveel opstanden van de lokale bevolking geweest. Corsica behoorde van de 13e tot de 18e eeuw tot de Republiek Genua. Maar in 1768, met het Verdrag van Versailles, komt het eiland onder Franse controle en in 1811 wordt een departement van Frankrijk met als hoofdstad Ajaccio. Tot op de dag van vandaag maakt Corsica deel uit van Frankrijk.

Toerisme

In de jaren ’90 nam het toerisme toe en Corsica heeft zich geschikt naar de centrale regering op het vaste land. Inmiddels is Corsica een populaire vakantiebestemming. De keuze aan hotels, appartementen en campings op Corsica is enorm.  Het eiland heeft een heerlijk Mediteriaans klimaat, historische steden en overblijfselen uit vervlogen tijden. De oude havens en straatjes in Corsica zijn zeer pittoresk.

Voor de actieve vakantieganger zijn er in het regionaal natuurpark meer dan 1.000 kilometer wandelpaden uitgezet die u op een onvergetelijke manier laten kennismaken met het eiland. Het gehele jaar door worden er paardrijdtochten door de bergen, langs de kusten en over de woeste en verlaten hoogvlakten in het binnenland georganiseerd.

Bezienswaardigheden

De hoofdstad Ajaccio is vooral bekend omdat het de geboorteplaats van Napoleon Bonaparte is. In het centrum vindt u een standbeeld van hem en het is mogelijk om zijn geboortehuis te bezichtigen. Nationaal Park Scandola en de wereldberoemde Calanches de Piana. Andere leuke bezienswaardigheden zijn de Genuese torens die langs de gehele kustlijn van het eiland zijn te vinden, de citadel van Bonifacio en de historische locaties Cucuruzzu en Filitosa. Calvi, gelegen aan de westkust, is een zeer aangename en fraaie verblijfplaats. Er zijn veel terrasjes, vooral in de haven en een grote oude vesting torent boven het stadje uit.

Wijnboeren

Wijn maakt een wezenlijk deel uit van de identiteit van Corsica. Tegenwoordig is er ongeveer 9.000 hectare wijnbouwgrond waarvan 1.500 het predicaat “appellation d’origine contrôlée” draagt. De onderscheidingen en medailles die Corsicaanse wijnen op de belangrijke wijnbeurzen hebben gewonnen zijn niet te tellen. Maak vooral kennis met de vele wijnboeren, hier kunt u de wijnen proeven en u komt hier op plaatsen waar u anders niet snel zou komen. De meeste wijnboeren liggen op prachtige plekken.

Corsica heeft een eigen gezicht dat de moeite waard is om te ontdekken!

Geen reactie's

Geef een reactie