Bordeaux

16 mei Bordeaux

Bordeaux is een havenstad aan de rivier de Garonne in het zuidwesten van Frankrijk. Deze havenstad heeft vele bezienswaardigheden waaronder 300 historische gebouwen! De stad is voor een groot deel  autovrij waardoor het heerlijk wandelen is door het centrum of langs de rivier. Deze middeleeuwse stad heeft vele grootse pleinen, prachtige kerken en luxe herenhuizen en zeker een bezoek waard. Het historische deel van de stad is geplaatst op de UNESCO-werelderfgoedlijst

Bezienswaardigheden Bordeaux

Langs de oevers van de Garonne ligt de promenade Les Quays. De kades van Bordeaux zijn laatste jaren opgeknapt en veranderd in aantrekkelijke wandelpromenades. Je hebt hier een geweldig uitzicht over het landschap en de bruggen, onder andere de Aquitaine burg met zijn unieke architectuur. De grootste kerk is de kathedraal St-André, in grootte vergelijkbaar met de Notre Dame in Parijs.

Het Grand Theâtre is een imponerend neoclassicistisch theater en biedt plaats aan 1114 personen. In de kerk worden in juli en augustus orgelconcerten gegeven, meestal op donderdag om 17.00.

Bordeaux kent een paar mooie pleinen. Het Esplanade des Quinconces  is het grootste plein en aangelegd tussen 1810 en 1828. Een belangrijk monument op dit plein is het ‘Monument aux Girondins’. Het staat er ter nagedachtenis aan de leden Girondins, slachtoffers van terreur en het vieren van de Republiek. Aan het plein Place de la Bourse vindt je de fontein ‘Fontaine des Trois Grâces’, het Nationaal Museum van de Douane, het beursgebouw waar het plein zijn naam aan dankt.

Ook kent de stad vele musea waar je de mogelijkheid hebt om meer te leren over de geschiedenis van deze middeleeuwse stad.

Bordeaux en wijn

In Bordeaux moet je natuurlijk de wijn proeven. Er zijn veel proeflokalen, maar ook in musea kunt je meer te weten komen over de wijnproductie. Je kunt er zelfs een stoomcursus volgen om wijn te maken! De Bordeaux is al eeuwenlang één van de grootste en beroemdste wijnbouwgebieden ter wereld. De grootste wijnbeurs ter wereld, de Vinexpo, wordt ieder jaar gehouden. De Bordeauxwijnen staan bekend als de beste ter wereld en worden hier al sinds de 8e eeuw vervaardigd. De Bordeaux kent vele exclusieve wijnen die behoorlijk prijzig zijn, maar heeft ook betaalbare kwaliteitswijnen; dus voor elk wat wils!

Geen reactie's

Geef een reactie