Bijzonder dineren in Parijs

11 apr Bijzonder dineren in Parijs

Na een dagje rondslenteren in Parijs is er toch niets leukers dan met je geliefde of met vrienden op een speciaal plekje te eten. Bijzonder dineren in Parijs is in deze culinaire stad niet moeilijk. We hebben een aantal adresjes voor je geselecteerd.

Bijzonder dineren in Parijs

Diner en cultuur

Les Bobines heeft een concept dat smakelijk, vermakelijk en aantrekkelijk is. Na genoten te hebben van een heerlijke, vers bereide maaltijd mogen de gasten een projectieruimte in waar ze gratis en privé een film mogen zien. Ze hebben hier altijd recente films en klassieke cultfilms in hun originele uitvoering, met ondertiteling. Je mag je neervlijen op een bank en onder het genot van een goed glas wijn genieten van de voorstelling. Dat is toch bijzonder dineren in Parijs.

Het kattencafé 

Een tiental katten rekt zich al spinnend uit en neemt een zo comfortabel mogelijk plekje in beslag in dit bijzondere kattencafé in de wijk Haut Marais: het Café des Chats. Hier betaal je behalve voor een smakelijke maaltijd ook voor een portie tederheid. De poezelige beestjes zijn door de dierenbescherming als heel vriendelijk en gezellig omschreven en een deel van de winst van het Café des Chats wordt ook aangewend ter bescherming van katten.

De omgekeerde wereld

Ben je een wijnliefhebber, maar heb je moeite met kiezen wat je gaat eten? Dan is Il Vino de plek voor jou. Waarom? Nou, het menu van Il Vino bestaat alleen uit… wijn! Je kiest een wijn van de menukaart en dan maakt de chef een heerlijk gerecht voor je klaar dat goed past bij de door jou gekozen wijn. Het geheel staat onder leiding van Enrico Bernardo, zo’n beetje de beste sommelier ter wereld.

Uniek en romantisch

Bijzonder dineren in Parijs en super romantisch, dan moet je echt dit adres onthouden. Le Chalet des Iles ligt op een eiland in het Bois de Boulogne en biedt een totaalplaatje dat uniek en zeer romantisch is. Dit chalet was oorspronkelijk een cadeau van Napoleon aan keizerin Eugenie en je kunt het bereiken via een korte boottocht. De setting is uiterst charmant en het eten is voortreffelijk. Heel geschikt voor een onvergetelijke tijd met je geliefde!

Insectenbar 

Als we het over ongebruikelijke restaurants in Parijs hebben, nou, dan is dit er echt eentje. Dit tentje zal je zeker intrigeren… of je zult er van walgen! Le Festin Nu is namelijk de eerste insectenbar van de Franse hoofdstad. Op het menu staan meelwormen en krekels, verwerkt in tapas met humus en droge ham, zijderupsen tussen twee plakjes avocado of sprinkhanen op een bedje van oesterblad.

Eten bij de kapper

En wat dacht je van eten bij de kapper, dat is toch bijzonder dineren in Parijs? Le Barbe à Papa is uiterst precies en netjes ingericht en je proeft er de echte sfeer van de oude kapperszaak van weleer. Het menu is heel origineel en de uitstekende gerechten worden door vriendelijk personeel geserveerd in een hele bijzondere setting.

Eten in het donker

Hier (her)ontdek je je eigen zintuigen, want je eet in het pikkedonker en je wordt begeleid door blinden en slechtzienden. Dit is echt een uitzonderlijke ervaring, die je gewoon een keer moet meemaken. Het eten is er ook nog heerlijk, dus dit ongewone restaurant in Parijs staat daarom zeer terecht in dit lijstje.

Voor een dag

Dit restaurant heeft een zeer origineel concept met een gevarieerd menu en altijd verse gerechten. Het bijzondere is dat het restaurant haar keuken beschikbaar stelt aan anonieme amateurkoks, die de kans krijgen om één dag de chef te spelen. Deze worden ondersteund door een team van deskundigen maar de amateur chef kiest het menu, de ingrediënten en het kookproces. Een unieke en onvergetelijke ervaring!

Bijzonder dineren in Parijs; dit waren onze tips. Heb jij ook nog tips?

Geen reactie's

Geef een reactie