Bezienswaardigheden Parijs

11 jan Bezienswaardigheden Parijs

Bezienswaardigheden Parijs; Parijs barst van de bijzondere plekken en mag zich met recht een culturele hoofdstad noemen. Omdat het teveel is om in korte tijd te bekijken, is hieronder een top 5 verzameld.
1. De Eiffeltoren
Wie aan Parijs denkt, denkt aan de Eiffeltoren. De Eiffeltoren is destijds ontworpen voor de wereldtentoonstelling. In 1889 werd de bouw van de toren afgerond. De Eiffeltoren is toegankelijk voor publiek met op de tweede verdieping een restaurant. Op deze toren hebben verschillende koppeltjes elkaar al te huwelijk gevraagd. Behalve romantiek biedt de Eiffeltoren een prachtig uitzicht. Wil je wel het uitzicht maar niet de rij dan is Tour Montparnasse in de wijk Montparnasse een goed alternatief.
2. De Sacre Coeur 
Een bezoekje aan de wijk Montmatre kan uiteraard ook niet ontbreken bij een bezoek aan Parijs. Deze wijk is een echte kunstenaarswijk met als hoogtepunt de kerk de Sacre Coeur. De Sacre Coeur is een enorme prachtige basiliek op de Monmartre heuvel. De oorspronkelijke ontwerper van de basiliek, Paul Abadie heeft het eindresultaat nooit gezien omdat hij voor voltooiing al was overleden. De bouw startte in 1876 en werd in 1914 afgerond. De basiliek valt alleen al op door de volledig witte kleur.
3. Notre Dame
De Notre Dame is een gotische kathedraal ligt op het eiland Île de la Cité in de Seine. Diverse bruggen verbinden het eiland met de rest van de stad. Het heeft maar liefst bijna twee eeuwen gebouwd aan de Notre Dame en nog altijd is deze nog niet volledig klaar. In de Notre Dame is allerlei prachtige kunst te bewonderen, maar de kathedraal is door haar gebrandschilderde ramen al een kunstwerk op zich. De Notre Dam is ook wel bekend van het boek “De klokkenluider van de Notre Dame.”
4. Arc de Triomphe
Het woord zegt het al: de Arc de Triomphe werd gebouwd ter ere van Napoleon en zijn overwinning op de Slag bij Austerlitz. De bouw van de Arc de Triomph kwam in 1811 tijdelijk stil te liggen toen de architect kwam te overlijden. In 1832 liet koning Louis Filips de bouw hervatten en na 4 jaar werd de bouw voltooid.
5. Het Louvre
Parijs is behalve een stad van de liefde ook een stad van de kunst. Bewonder de kunst onder andere in Centre Pompidou, Musee d’Orsay en het Louvre. Het Louvre behoort tot een van de grootste musea ter wereld. Het Louvre staat vooral bekend om het wereld beroemde schilderij ‘Mona Lisa’ van Leonardo da Vinci. Het Louvre startte als kasteel, maar na de Franse Revolutie werd het een openbaar museum. De collectie van het Louvre is ontstaan uit verzamelingen van diverse koningen en Napoleon.

Meer bezienswaardigheden Parijs

Ook op het gebied van uitgaan is Parijs een echte aanrader. Behalve nachtclubs, zoals de Moulin Rouge, zijn er verschillende winkels in deze wereldstad. De grootste winkelstraat is de Champs-Elysees. Heb je de drukte van de stad gehad en ben je op zoek naar wat rust en groen? Parijs kent verschillende parken en tuinen, zoals Le Jardin des Plantes en le Jardin des Tuileries. Maar ook Versailles met zijn prachtige tuinen is de moeite waard om te bezoeken.

Video bezienswaardigheden Parijs

Geen reactie's

Geef een reactie