Aanslagen in Parijs

16 nov Aanslagen in Parijs

De aanslagen in Parijs; als Frankrijk liefhebber wil je toch eigenlijk niet over zo’n onderwerp schrijven. Maar hier kun je toch niet omheen. Met deze aanslagen in Parijs wordt niet alleen Frankrijk getroffen, maar iedereen. Wij toeristen die graag naar Frankrijk gaan en Parijs met regelmaat bezoeken.

Effect aanslagen in Parijs

Als moeder van twee kinderen begin je je toch af te vragen in wat voor een wereld ik onze kinderen laat opvoeden. Wij reizen altijd graag met onze kinderen en willen hun graag kennis laten maken met meerdere culturen. Maar je vraagt je inmiddels toch af of je nog wel zo vrij kunt rondreizen met je kinderen. Waar ben je nog veilig, kun je nog naar toeristische trekpleisters toe, moet je grote groepen gaan vermijden, is reizen met de Thalys, de metro of zelfs het vliegtuig nog wel veilig? Mijn gevoel en verstand geven hierbij een ander antwoord. Natuurlijk wil ik me niet bang laten maken en de wereld gewoon blijven verkennen. Als vrij persoon rondreizen, maar ik wil ook dat mijn kinderen veilig zijn, ik wil ze beschermen tegen dit kwaad.

Actie, reactie, actie, …

En dan lees je vanochtend  in de krant dat Frankrijk en de VS het aantal bombardementen heeft opgevoerd. Natuurlijk moeten we terugslaan en kunnen we IS niet hun gang laten gaan. Maar actie, reactie vraagt weer om een actie en weer een reactie. Waar is het einde? Wanneer houdt het op? Wanneer kan ik weer met een veilig gevoel met mijn kinderen naar Parijs of een andere plek in Frankrijk reizen.

Ik ben verknocht aan Frankrijk en had, zoals zovele jaren, in de kerstvakantie graag een paar dagen Parijs bezocht, maar toch ga ik mijn gevoel volgen en kom ik dit jaar niet naar deze fantastische stad met mijn kinderen. Ik wens de Franse bevolking heel veel sterkte met dit grote verlies. We hopen dat de rust weer terugkomt in jullie prachtige land na de aanslagen in Parijs. We leven, op afstand, met jullie mee.

Geen reactie's

Geef een reactie